riemerblog


Ga naar de inhoudsopgave

God verandert losers in winnaars

artikelen

God verandert losers in winnaarsMei 31, 2013 Posted By Leenard Kanselaar In God, Sport


Jarenlang was Arjen Robben de loser van Nederland en Duitsland. Een gemiste kans in de WK-finale. Een gemiste penalty in de Champions League-finale. Robben was regelmatig geblesseerd. Hij werd verguisd en uitgefloten. Maar vorige week zaterdag haalde hij zijn revanche.


In de laatste minuut scoort Robben op weergaloze wijze het winnende doelpunt. Met dit doelpunt veranderde Robben van loser in overwinnaar. Zelf zegt Robben daarover, “dit moest een keer gebeuren. Ik wilde om het heel lelijk te zeggen, van dat ‘loser-stempel’ af”. Met dit doelpunt is hem dat gelukt.

Soms voel ik mij ook wel een loser. Omdat ik faal. Omdat het leven tegen zit. Omdat mijn verkering uit is gegaan. Omdat ik mijn stille tijd niet kan houden. Omdat ik twijfel over het geloof, vragen stel en er niet over uit kom. Omdat ik denk dat God mij helemaal niet kan gebruiken. Misschien herken jij jezelf hierin. Je voelt je ongeschikt om door God gebruikt te worden. Toch hebben jij en ik het mis. Laten we eens kijken naar een aantal Bijbelse ‘losers’ die ons zijn voorgegaan.

Mozes stotterde en vond zichzelf ongeschikt als leider. Rachab was een prostituee. David ging vreemd. Ruth was een vluchteling. Jeremia was depressief. Maria was ongewenst zwanger. Zacheüs fraudeerde. Petrus loog over Jezus. De vrienden van Jezus vluchten weg. Paulus was een moordenaar. Voor hun omgeving waren deze gelovigen losers. Zo zullen ze zich misschien ook wel eens hebben gevoeld. Onbruikbaar om werkzaam te zijn in Gods Koninkrijk. Maar bij God werkt het anders.

Enjoy the club! Je hebt er nog geen eens een doelpunt voor nodig. Geef het maar eerlijk toe aan God dat je iedere dag faalt. En besef dat wanneer jij je een loser voelt, God een overwinnaar van je wil maken.

deze maand | over MIJ | ervaring met God | gedichten-videos | studies | archief | contact | Sitemap


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu
eXTReMe Tracker
-------------------------